Haetaan hevosia Oulun yliopiston niveltutkimukseen Äimäraution alueelta


"MAKNEE on Oulun lääketieteellisen kuvantamisen, fysiikan ja teknologian tutkimusyksikössä toimiva projektiryhmä, joka kehittelee teknologiaa nivelten terveyden arviointiin.

Haemme nyt Oulun Äimäraution alueelta hevosia, joilla on todettu nivelrikko vuohis- tai kinnernivelessä. Testaukseen osallistuvat hevoset voidaan tuoda Oulun Hevosklinikan tiloihin, missä hevosen jaloista otetaan lämpökamerakuvat. Tämän jälkeen hevosen jalkaan puetaan tavallinen jalkasuoja, jonka sisällä olevat sensorit keräävät dataa hevosen kävelyn aikana. Omistaja taluttaa hevosta alle minuutin ajan, jonka jälkeen testi on valmis. Koko testaus vie 30-60 minuuttia, jolloin hevosen tuojan/omistajan tulee olla paikalla koko tutkimuksen ajan.

Testaus on täysin turvallinen hevoselle ja se edistää Oulun Yliopiston lääketieteellisen teknologian kehitystä."

Mikäli teillä on hevonen, joka voisi osallistua tutkimukseen, olkaa ystävällisiä ja ottakaa yhteyttä tutkimuksen yhteyshenkilöön Iivari Kanniseen joko meilitse tai puhelimitse: iivari.kanninen@oulu.fi, puh nro 050 5942879.​

Ajankohtaista
Uutiset