top of page

SILMÄTUTKIMUKSET

Erilaiset silmäsairaudet ovat hevosilla yleisiä. Hevosen elinympäristöstä johtuen pienetkin silmävammat voivat helposti komplisoitua, jolloin tarvittava hoito on pitkällistä ja kallista, ja hoidosta huolimatta saatetaan päätyä silmän poistoon. Tästä syystä hevosten silmäoireiluun tulee aina suhtautua vakavasti, ja oireileva silmä tutkia pikaisesti. Välitöntä tutkimusta vaatii silmä, joka siristää ja/tai vetistää, vuotaa paksua tai vetistä kirkasta eritettä runsaasti, sarveiskalvolla (silmä pinta) on äkillisesti ilmaantunut sameus/harmaus ja/tai hevonen ei pidä silmää normaalisti auki.

 

Silmätutkimuksessa hevosen molemmat silmät tutkitaan perusteellisesti oireiden syyn selvittämiseksi. Yleensä hevonen rauhoitetaan tutkimusta varten ja silmäluomia puudutetaan täydellisen tutkimustuloksen saavuttamiseksi. Tarvittaessa silmän rakenteita voidaan myös tutkia ultraäänilaitteiston avulla.

 

Omat eläinlääkärimme tekevät kaikkia tavallisimpia silmätutkimuksia ja -toimenpiteitä. Tarvittaessa silmäsairauksien erikoiseläinlääkäri Kaisa Wickström käy klinikalla tekemässä vaativammat silmätutkimukset ja -toimenpiteet.

28042021 Oulun hevosklinikka_52A0377.jpg
bottom of page