top of page

TARINAMME

28042021 Oulun hevosklinikka_52A0866.jpg

Äimäraution Hevosklinikasta Oulun Hevosklinikaksi

Oulun Hevosklinikka on aloittanut toimintansa 70-luvulla Äimäraution Hevosklinikkana eläinlääkärikaksikko Lasse Vanhasen ja Matti Nurmen toimesta. Vuonna 1988 eläinlääkäri Henrik Wickström osti Äimäraution Hevosklinikan toiminnan itselleen. Matkan varrella yrityksen nimi muutettiin Oulun Hevosklinikaksi, nimen taipuessa helpommin myös ulkomaalaisten asiakkaiden suuhun.

 

Nykyisiin tiloihin muutettiin raviradan varikkotiloista 90-luvulla ja seuraavalla vuosikymmenellä tilojen käydessä ahtaiksi rakennettiin lisää neliöitä, uusi leikkaussali kaato- ja heräämiskarsinoineen sekä kolmen karsinan potilastalli. Hevosklinikan käytössä on myös 8 karsinan potilastalli sekä maneesi esim. ontumistutkimuksia varten.

Vuonna 2012 Oulun Hevosklinikka lähti ensimmäisten klinikoiden joukossa rakentamaan Suomeen eläinlääkäripalveluihin keskittyvää ketjua Animagia. Matkan varrella Animagi kasvoi ja keväällä 2015 Evidensia Eläinlääkäripalvelut ostivat Animagin liiketoiminnan. Evidensia Eläinlääkäripalvelut päättivät keskittää hoitoketjunsa kehittämisen etelä- ja keski-Suomeen ja myivät koko osakekannan oululaisille eläinlääkäreille kesäkuussa 2016, jotka jatkavat Oulun Hevosklinikan toimintaa tutussa osoitteessa Äimäraution hevosurheilukeskuksessa eläinlääkäreiden ja muun hoitohenkilökunnan pysyessä samana.

Tänä päivänä Oulun Hevosklinikka on hevossairauksien hoitoon erikoistunut klinikka.

bottom of page